Login

Nieuws Bericht

Examens CBR Nijmegen voorlopig vanuit Jan Massinkhal

Door een brand in de nacht van zaterdag 3 december op zondag 4 december is het CBR gebouw aan de Wijchenseweg 2, beschadigd geraakt.

Het CBR heeft inmiddels ervoor gezorgd dat de geplande examens gewoon door zullen gaan. Hiervoor zal worden uitgeweken naar de Jan Massinkhal. Nieuwe Dukenseweg 5, 6534AD Nijmegen.

 

Er is nog geen indicatie hoe lang deze situatie zal duren.

Kamerlid Bashir vraagt steun voor aanpassing WRMRijschoolinstructeurs: kom voor je zelf in actie! Beste rijschoolinstructeur, ! Er is onder jullie veel onbegrip en ongenoegen over de huidige praktijkbegeleiding. Dit is geheel terecht.

Lees meer...
Open gesprek CBR - NAC over nieuwe overeenkomst CBR

Open gesprek Nijmeegse Autorijscholen Combinatie met CBR betreffende nieuwe overeenkomst CBR.

Lees meer...
Nog meer spooknota`s

Helaas worden veel spooknota`s verstuurd door criminelen. Fraudehelpdesk.nl publiceert op haar site een overzicht van bekende spookfacturen.

Lees meer...
Spookfacturen domeinhosting

Regelmatig vallen bij bedrijven brieven op de mat of komen e-mails binnen met een factuur van domeinhosting.nl.

Betaal deze facturen niet! Het zijn spookfacturen bedoelt om u op te lichten. inmiddels hebben 745 bedrijven hiervan aangifte gedaan.

Lees meer...

Nu online

Geen

Kamerlid Bashir vraagt steun voor aanpassing WRMRijschoolinstructeurs: kom voor je zelf in actie! Beste rijschoolinstructeur, ! Er is onder jullie veel onbegrip en ongenoegen over de huidige praktijkbegeleiding. Dit is geheel terecht.

Het begint al bij de naam van de praktijkbegeleiding. Door te spreken over begeleiding lijkt de nadruk op bijscholing te liggen, terwijl het niet meer of minder is dan een examen. Een examen waar een toneelstukje opgevoerd moet worden. Een examen waar mensen met een hoge slagingspercentage en jarenlange ervaring soms zakken, terwijl de rotte appels die het spelletje meespelen moeiteloos kunnen slagen. ! Ik wil graag dat deze praktijkbegeleiding van tafel gaat en vervangen wordt door een echt nuttige bijscholing waarbij het niet om de sanctie draait, maar om de bijscholing. ! Nu zitten veel rijinstructeurs vijf jaar tegen een examen aan te hikken waar veel vanaf hangt: je werk, je inkomen, je onderneming en je toekomst. Hierdoor zijn veel mensen ook nog eens gespannen tijdens de praktijkbegeleiding. Dit is geen optimale omstandigheid om iemand vaardigheden bij te brengen om zijn of haar vak beter uit te oefenen. ! Dit is dan ook de reden dat ik namens de SP en samen met Martijn van Helvert (CDA) een motie in de Tweede Kamer heb ingediend. In deze motie [link = https:// zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-29398-454.html ] vragen wij om te stoppen met de huidige praktijkbegeleiding en een nieuwe vorm van bijscholing op te zetten. ! Het probleem is dat er onvoldoende steun lijkt te zijn voor deze motie waardoor deze zoals het er nu naar uit ziet zal worden weggestemd en de rijschoolbranche nog steeds vast blijft zitten aan deze bizarre vorm van bijscholing. En dat terwijl we op een effectieve manier de rijschoolwereld kunnen verbeteren en de rotte appels eruit kunnen plukken. ! Iemand die net zijn rijbewijs heeft, kan al zijn 18de lesgeven zonder enkele ervaring. Waarom doen we hier niets aan? Waarom kunnen we geen eisen stellen aan kennis over ondernemen voor nieuwe rijschoolhouders, waardoor ze niet dusdanig goedkoop lessen gaan aanbieden dat ze ook snel weer failliet zijn, en door hun tarieven ze ook nog andere rijscholen in problemen brengen? Of waarom kunnen we niet die rijschoolhouders aanpakken die schaamteloos lage slagingspercentages hebben waar iedereen over klaagt? ! Om dit te veranderen is er actie vanuit jullie zelf noodzakelijk. De minister, maar ook veel Kamerleden luisteren alleen maar naar de ‘branche’. Deze verkondigt op dit punt niet jullie standpunt. Daarom zou het goed zijn als jullie je als rijinstructeur zelf uitspreken. E-mail je persoonlijk verhaal of bel naar de Kamerleden om ze te overtuigen om voor deze motie te stemmen. De motie komt op dinsdag 7 april 2015 in stemming.   !
Laten we samen ervoor zorgen dat er een goede bijscholing komt voor de rijschoolbranche en we afscheid kunnen nemen van het toneelstukje dat de praktijkbegeleiding nu is. Klim dus in de pen! ! Contactgegevens van woordvoerders verkeer grootste fracties !

VVD – Ton Elias   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PvdA – Duco Hoogland  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PvdA – Attje Kuiken   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

D66 – Stientje van Veldhoven Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

PVV – Barry Madlener  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    

ChristenUnie – Carla Dik-Faber Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

CDA - Martijn van Helvert  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SP – Farshad Bashir   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

Zoals je ziet heb ik ook mijn eigen emailadres erbij gezet. Jouw bijdrage en je gedachten kunnen we goed gebruiken! ! ! Met vriendelijke groet,

Farshad Bashir 
 Kamerlid voor de SP

Rijschool Belangen
Verkeerspro